forside   Barnløshed   Gynækologi   Brystundersøgelse   Forskning   Information Privat


Barnløshedsbehandling 6

Ved mikroinjektion (ICSI) befrugtes hvert æg under mikroskop. Der samles en sædcelle op med en mikro-tynd nål og sædcellen føres derpå ind i ægget ved et lille stik. Proceduren er således mere kompliceret end ved IVF. Men alle forberedelserne for parret er de samme og ægudtagningen er den samme.

Hvis manden ikke har sædceller i sæden, kan sædcellerne tages ud af testiklen ved punktur.  Sædceller, som er taget direkte ved punktur kan kun anvendes til ICSI. Læs vejledningen fra Copenhagen Fertility Center.

Selv om mandens kromosomundersøgelse er normal skal parret være opmærksom på, at problemet med dårlig sædkvalitet måske kan gives videre til et kommende drengebarn.

Graviditetsresultaterne ved ICSI er gode - fuldt på højde med resultaterne ved IVF. Børnene er lige så raske som ved IVF.
Ultralydbillede fra ægudtagning. Den tykke pil peger på nålespidsen, som er inde i en ægblære. Ægblærerne er sorte og runde.
Ultralydprint af ægoplægning. Den tynde pil peger på en hvid prik, det er de oplagte æg, som ses mellem slimhindens 2 lag.

Når I skal starte på ICSI-behandlingen kan I ringe på 3325 7000 og aftale tid til konsultation med scanning på dag 2-3.

Suzan Lenz, gynækolog,dr.med.  

December 2017 (opdateres 2019)                                                           

Udredningsprog. Insemination egen sæd Inseminiation donorsæd Reagensglasbeh. (IVF) Mikroinjektion (ICSI)